Welke pelletkachel is voor mij geschikt en hoeveel kW moet ik kiezen?

Kies bij voorkeur een kachel die de warme lucht zo laag mogelijk uit blaast, dus op vloerhoogte.

Kies een pellet kachel met een zwaar massief mantelwerk , dit isoleert namelijk het geluid dat de pelletmotor en ventilatoren (mogelijk) produceren.

De beste merken pelletkachels:

Piazzetta

Superior

Edilkamin

MCZ

Sicalor

PIAZZETTA_P958C roodKijk voor voorbeelden op onlangs geplaatst pelletkachels

Het benodigde aantal kW is zelf eenvoudig te berekenen. Ervan uitgaande dat uw plafondhoogte ca. 2,50m bedraagt, kunt u de volgende stelregel aanhouden:

1 kW voor 25m3 inhoud. Of 1 kW per 10m2 vloeroppervlakte.

Uiteraard kunnen wij, geheel vrijblijvend, dit ook voor u berekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel bevat een reservoir waar ca. 15 kg houtpellets of meer, afhankelijk van het model, in opgeslagen kan worden. De houtpellets worden vervolgens met een vijzel in de vuurkorf geworpen. De ventilator blaast de (van buiten) aangevoerde lucht door het vuur waardoor er altijd een optimale verbranding ontstaat. De warme lucht die ontstaat wordt aan de voorzijde uitgeblazen.

Middels een rookgasventilator wordt de verbrande lucht naar buiten afgevoerd. Omdat dit onder druk gebeurt is een schoorsteenaansluiting niet noodzakelijk en volstaat een directe afvoer naar buiten. Hoe hoger de ingestelde stand (graden), hoe meer pellets er in het vuurbakje vallen en hoe meer vuur en warmte er geproduceerd worden.

Wat is het verbruik van de pelletkachel?

 Houtpellets

Gezinnen die een pelletkachel in de woonruimte plaatsen als bijverwarming (en de CV-installatie gebruiken voor warm water, de badkamer en bij zeer koude buitentemperaturen), kunnen met ca. 1000 kg pellets per jaar (ca. 325 euro) een veelvoud aan gas besparen.

Elektriciteitsverbruik

Als de kachel 10 uur per dag brandt gedurende 200 dagen kosten het opstarten en het draaien ca. € 44 euro per jaar aan elektriciteit.

Omdat we samenwerken met kachelproducenten die veel investeren in nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van houtpellets kunnen wij systemen bieden die feilloos werken, volledig veilig zijn en die eenvoudig zijn in gebruik. Wij installeren de complete installatie zelf en u bent dus nooit afhankelijk van derden. We zorgen voor een goed systeem, met goede service en een goede garantie.
warmte -cycle